Onze winkel

ONS ASSORTIMENT
GEITENKAAS, GEITENZUIVEL,
GEITENVLEES EN MEER

GEITENKAAS

“Echte ambachtelijke kaas van de gelukkigste geiten!”

In onze nieuwe kaasmakerij maakt Lisanne voornamelijk de standaard harde geitenkazen, type Gouda. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat! 
Naast naturel kazen maakt ze ook verschillende kruidenkazen zoals de bekende fenegriek kaas, honing-klaver of Italiaanse kruiden.
Op zoek naar een kaas voor in de salade!? Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres!

GEITENZUIVEL

Naast het maken van geitenkaas maken we ook zuivel zoals onze bekende geitenkwark of geitenyoghurt.
Dit zijn echt heerlijke toetjes voor na een lekker diner of maak er een goed en vullend ontbijt van met fruit en granola! 
Tevens horen we van veel klanten dat de potjes ook lekker weg lepelen tijdens een pauze op je werk. 

GEITENVLEES

Geitenvlees is nog een vrij onbekend product in Nederland. Gek, want er worden jaarlijks zo’n 100.000 jonge geitenbokjes geboren in ons land. Om kaas te kunnen maken moeten geiten melk geven. Dat doen ze na de geboorte van lammetjes, waarvan ongeveer de helft een bokje is. Omdat de bokjes geen melk geven en je er maar een paar nodig hebt voor nageslacht, zijn de meeste bokjes overbodig. Jonge bokjes kennen vaak een heel kort leven. Ze dienen als voedsel voor dierentuinen of gaan de hondenbrokken in als dierlijk bijproduct.

Wij vinden dat ontiegelijk zonde van het bokkenleven maar ook van het mooie vlees. We hebben de keus gemaakt alle bokjes die geboren worden op onze boerderij, ook hier te laten opgroeien. Ze krijgen voldoende kwaliteitsvoeding, mogen naar buiten en gaan na zo’n 6 tot 8 maanden pas naar de slager. Het vlees verkopen we op onze boerderij, via boerderijwinkels en aan restaurants. Sinds de start van onze boerderij hebben we alle bokjes op deze manier een langer en prettiger leven gegeven. Ons doel is dan ook alle bokjes die in de komende jaren geboren gaan worden, langer mogen rondlopen op de boerderij.

OVERIG

To top