Onze geiten zijn gelukkig

De geiten van geitengeluk zijn niet voor niks zo gelukkig. 

Ze worden namelijk met heel veel zorg en liefde verzorgd. Onze geiten krijgen nèt even dat extraatje wat ze zo gelukkig maakt.

We gunnen de geiten veel rust en ruimte. Doordat de geiten in een kleine kudde leven ervaren ze minder concurrentie en stress. Ook behouden de geiten hun horens wat ervoor zorgt dat rangorde op een diereigen manier bepaald kan worden. De geiten hebben heel veel ruimte waardoor ze elkaar te allen tijden gemakkelijk uit de weg kunnen bij bijvoorbeeld een conflict. Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat onze geiten ook echt geit kunnen zijn. We bieden ze daarom verschillend speel-en klimmateriaal aan.

De geiten krijgen elke dag een heerlijke mix van gras, stro en brokken wat aangevuld wordt met kruiden en snoeiafval zoals bramen, druiven en wilgbladeren. Naast het feit dat onze geiten zo blij worden van speelmogelijkheden en lekker voer, proberen wij ze ook zo gezond mogelijk op te laten groeien en te houden. Zo zijn de geiten uiteraard geënt tegen Q-koorts, zijn ze vrij van veel voorkomende geitenziekten & zoönoses en worden ze behandeld door een dierenarts wanneer ze echt ziek blijken te zijn. Al het bovengenoemde zorgt ervoor dat de geiten een mooie hoeveelheid en kwaliteit melk produceren waarvan wij uiteindelijk de lekkerste ambachtelijke kaas en zuivel kunnen maken!

Onze geiten

To top